mozgas-masszazs-szabo-zoltan-mozgas-es-masszazsterapeuta

Szabó Zoltán vagyok, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta.

1972-ben születtem, Miskolcon. 1997 óta foglalkozom masszázsterápiákkal, azonkívül belemerültem a tánc, és a keleti mozgásrendszerek tágas világába is. Azóta is folyamatosan képzem magam.

Mai torzult értékrendű fogyasztói társadalmunk az anyagi javak gyűjtésére ösztönöz minket, ugyanakkor a vele járó stresszes, rohanó életmód és az ebből származó testi-lelki egyensúly elvesztése lehetetlenné teszi az általános elégedettség és boldogság fenntartását. A stressz, az aggodalmaskodás, a kevés testmozgás, a helytelen testtartás és az egyoldalú fizikai megterhelés aszimmetrikus-túlfeszített izomtónus kialakulásához vezet. A nyak és vállizmok akaratlan, tartós feszülése gátolja az agy vérellátását, ami a szellemi funkciók gyengülését, depressziót, fáradékonyságot, lobbanékonyságot és a tűrőképesség csökkenését eredményezi.

A lelki egyensúly kibillenéséből adódóan – főleg ha az szélsőséges formában jelentkezik, vagy hosszú távon fennáll – a szervezet energiaellátása is csorbát szenved, melynek következtében szervi betegségek alakulnak ki.

Egy betegség kialakulásában tehát az információ-energia-anyag hierarchia alapján, a testi tünet már az utolsó jelzés. A hagyományos gyógyítási eljárások – melyeknek szerves része a masszázs is – jól ismerik ezt a hatást. Sőt, a folyamatot vissza tudják vezetni addig, mi volt az a belső, vagy környezetből érkező, fizikai, érzelmi, vagy mentális síkon jelentkező probléma, ami a személyiség tulajdonságain keresztül végül egy konkrét betegség kialakulásához vezetett, és ennek megfelelően állították össze a szükséges gyógymódot.

Sajnos a legtöbb ember nem ismeri ezt a hatásmechanizmust, nem tulajdonít neki jelentőséget, vagy egyszerűen nem veszi észre önmagán a tünetek jelentkezését kellő időben. A betegség kialakulása után pedig vegyi laborban összeállított tablettától reméli a gyógyulást, ami csupán kémiai szinten nyúl bele a szervezetbe, többnyire a kellemetlen mellékhatások tömkelegét okozva.

A masszázs az egyik legősibb, és legkellemesebb természetes módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázsterápia nem csak az izmokat, a vérkeringést frissíti fel, hanem aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását. Ezen kívül a meridiánokon áramló energia normális keringését is elősegíti, mely a szervezet összehangolt működéséhez alapvetően, és minden szinten szükséges.

Képesítéseim

Call Now Button